5. september 2011

Til de fagorganiserte

Det er ikke ofte jeg setter kaffen i halsen når jeg leser Gjengangeren, men i dag(2/9) gjorde jeg det gitt, og det brant godt en stund. Så ble jeg forbannet. Så ble jeg trist på de ansatte i Horten kommunes vegne. Terje Johansen følger opp de andre AP kandidatene med å forklare Høyres politikk. I følge Johansen vil vi, hvis Høyre får det som de vil, lese i avisen om ikke så lenge følgende overskrift: MASSIV NEDBEMANNING I HØYRESTYRTE HORTEN KOMMUNE.

APs Johansen presterer i sitt innlegg å fortelle deg som fagorganisert at det du gjør er så lite viktig for kommunen at det bare er AP som er garantisten for at du har jobb. Tenk litt etter på den jobben du gjør for kommunen. Tror du virkelig at den jobben du gjør betyr så lite? Tror du virkelig at du er så utsatt at du kan miste jobben din hvis Høyre kommer til makten? Er den jobben du gjør så uvesentlig at du trenger et ekstra vern som så og si ingen andre har? Jeg skal gi deg Høyres svar: NEI.  Uten DEG til å levere tjenestene Hortens innbyggere er avhengig av, ville vi ikke hatt noen kommune. Uten DEG til å stå på hver dag, selv om APs jevnlige ostehøvel kutt gjør dagen din tyngre, ville kommunen stoppet opp. DEG som må jobbe fortere fordi AP sitter i førersetet. Hvor mange kollegaer har DU sett gå hjem fra jobb for siste gang fordi de måtte jobbe fortere?

Sjekk tariffen din selv.  AP Johansen antyder at du som kommunal arbeidstaker har bedre lønn enn minimumstariffen, det er AP garantisten for. Store arbeidstaker grupper i kommunen har nettopp minimumstariffen. Tror du at AP vil sørge for at DU får mer i lønn enn minimumstariffen? Tror du på julenissen? Jeg vil gjøre oppmerksom på en Somalier som jobber i kommunen og gjør sitt beste for å sikre familien inntekt. Han er midlertidig ansatt på 6. året og får bare korte kontrakter. Der ser vi hva AP garantien til Johansen er verdt. Der ser vi hvor mye AP bryr seg om de ansatte.

Se på hovedavtalen din, arbeidsmiljøloven og spillereglene i arbeidslivet. Spør fagforeningen din om det vil være mulig for Høyre å sette tilside disse avtalene, lovene og spillereglene? Hvis AP og/eller din fagforening forsøker å fortelle deg at det er tilfellet, burde du bytte parti og/eller fagforening.

APs Johansen forsøker å få DEG til å føle deg liten, uviktig og ikke så lite skremt. Hvorfor gjør han det? Det er fordi han vet at AP har navigert økonomien til kanten av stupet og  ikke ser noen annen løsning enn at oppsigelser er nødvendig for å få økonomien på rett kjøl igjen. Det er fordi han har “glemt” minstelønnsbruken i kommunen og “glemt” spillereglene i arbeidslivet. AP har i løpet av valgkampen ikke kommet med EN ENESTE løsning på de økonomiske utfordringene vi står ovenfor. Høyre har vært ærlige gjennom hele valgkampen og fortalt om hvilke grep vi vil gjøre. Storstilte oppsigelser som Johansen forespeiler, er ikke ett av dem. Høyre har vist at vi vil satse på de offentlige ansatte! Jeg har skrevet om Høyres syn på offentlige ansatte. Innlegget er trykket i Gjengangeren 3/9. DET er Høyres syn på offentlig ansatte i kommunen. Spør Høyre om vår politikk og vi svarer. Spør AP om deres politikk og de svarer med å gi deg en hinsides tolkning av Høyres politikk. Det er ikke Høyre som skaper usikkerhet om DIN arbeidsplass, det greier AP helt alene.

Jeg vil tilslutt beklage til alle ansatte i Horten kommune på Høyres vegne for at dere blir skadelidende under APs usmakelige forsøk på slenge en drittpakke i deres og Høyres fang.

Jan-Petter Krüger
Listekandidat
Horten og Borre Høyre - http://horten.hoyre.no

(Innlegget er publisert i Gjengangeren 6. september)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar