3. september 2011

Valgflesket i rute

Da er det definitivt bekreftet. Vi er gått inn i siste fase av valgkampen og de rødgrønne har startet lekkasjene fra statsbudsjettet. I dag har vi fått en slik sak i fanget. Fjerner kontantstøtte for 2 åringer. At de rødgrønne synes dette er godt flesk i  valgkampen forstår jeg imidlertid ikke.

Nå er det mange meninger om kontantstøtten, og jeg er ikke sikker på hva jeg personlig mener om den. Det er litt for og imot inni hodet mitt. Uansett, å fjerne kontantstøtten for 2-åringer, resulterer i hva? Jeg regner med at målet er å tvinge disse barna inn i barnehagen. Da er spørsmålet , i hvilke barnehager ? Full barnehagedekning er jo bare politiker sprøyt. Det er jo ikke slik at du får barnehageplass når du ønsker det eller trenger det. Er du født etter 1 september har du ingen garanti eller krav til barnehage plass. Er det noen kommune som ikke har barn i kø som venter på barnehageplass? Så i hvilke barnehager har man planer om å plassere 14.000 2-åringer fra august neste år?

Eller er det slik at man spekulerer i at et fåtall av de som vil miste kontantstøtten faktisk vil velge å søke barnehageplass? Uansett blir det noen tapere her. Kommunene vil bli tapere når de ikke er i stand til å levere barnehageplasser. De som mister kontantstøtten, og har planlagt med denne i småbarns perioden, vil bli tapere. Tapere blir også innvandrer barna som i dag holdes hjemme fra barnehagen, nettopp fordi de mottar kontantstøtte iflg de rødgrønne, de vil sannsynligvis fortsatt være hjemme. Familiene vil bare få enda litt mindre penger å rutte med.

Jeg venter i spenning på neste valgflesk som slenges inn i potten i løpet av valgkampen. Ser det ut som en gris, lukter som en gris og høres ut som en gris, så er det mest sannsynlig en gris.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar