15. februar 2012

iPad 2 til Hortens politikere
Da er snart dagen her da lokalpolitikerne i sin saksbehandlingen skal erstatte papirbunkene med nettbrett. I det kommende kommunestyre møtet skal ePolitiker saken behandles. Administrasjonen har nå handlet inn 90 IPad2, lagd nye rutiner for saksbehandlingen og lagd et opplærings opplegg for politikerene. Dette opplærings opplegget går fra 1. mars frem til 14. mars slik at neste møterunde for politikerene skal være papirløs.

Jippi?? Jeg har et litt ambivalent forhold til nettbrett teknologien. Jeg anser meg som over snittet digitalisert, men nettbrett har jeg ikke klart å se poenget med. Det er derfor heller ikke endel av min digitale hverdag. Jeg har enda ikke klart å finne ut hva et nettbrett kan gjøre av nytte for meg som ikke min bærbare PC allerede gjør mye bedre.

Betyr dette at jeg ikke ser frem til å slippe papir haugen? Neida, jeg gleder meg. Jeg krysser bare fingrene for at løsningen administrasjonen har valgt for elektronisk distribusjon ikke er knyttet til iPad, men også kan brukes sømløst på min bærbare PC. Jeg krysser også fingerne for at de innkjøpte iPad'ene er oppgradert til iOS5. Det er nemlig ikke aktuellt for meg å installere iTunes på min PC. Sa jeg at jeg har holdt meg unna alle gadgets som starter med "i" i navnet? Det er to årsaker til det. For det første så skurrer det i hodet mitt når men kjøper en dings, men ikke kan begynne å bruke den uten å ha installert proprietær software på datamaskinen, slik at gadget'en kan aktiveres. For det andre så er Apple ikke på hotlisten min når det gjelder tekno leverandører

Når det er sagt, jeg har startet research av iPad 2 og har lest relativt mye om gadget'n de siste dagene. Jeg har begynt å få oversikt over hva jeg bare MÅ ha av ekstra utstyr(Betalt av meg selv) og app'er jeg tror jeg trenger(Angry Birds er ikke en av dem).

Til slutt en kommentar til nett trollene i Gjengangeren. Formannskapet behandlet denne saken mandag 13. februar. Denne behandlingen ble gjengitt i Gjengangeren onsdag 15. februar både i papir utgaven og i nett utgaven. Et utvalg av fomannskapets politikere ønsket tilgang til papirer frem til de er opplært i bruken av nettbrett. Jeg er en av de som absolutt vil være digital fra den dagen nettbrettet dumper ned i fanget mitt. Jeg er små irritert over at jeg må gjennom et opplærings program for å få utlevert nettbrettet. Jeg er da fullt istand til å pakke ut og ta i bruk en gadget uten at noen må holde meg i hånden! Det betyr da ikke at jeg ikke ser at det er endel andre som IKKE er helt med når det gjelder gadgets og digitalisert hverdag. Det må da være et rimelig ønske å kunne ha tilgang til saks dokumentene på papir frem til man føler seg trygg på at man klarer å behandle sakene bare ved hjelp av en gadget? Det er jo det lokalpolitikere gjør. Vi behandler saker, og har vi ikke tilgang til sakspapirene kan ikke sakene behandles forsvarlig. At man problematiserer at politikere ønsker tilgang på papir dokumenter i en overgangs periode slik at de kan føle seg trygge på at de kan gjøre den jobben de er valgt til å gjøre, blir for meg helt uforståelig!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar